MATLAB Answers

surface disappears when zdata is set to 0

조회 수: 6(최근 30일)
Peter
Peter 8 Aug 2012
for some reason i want to set the zdata of a surface plot object to zero, keeping its color, and setting view point to [0 0 1] (looking at it from the top).
code used:
surfobjhandle=surf(X,Y,Z);
colordata=get(surfobjhandle,'cdata');
view([0 0 1]);
set(surfobjhandle,'zdata',zeros(size(get(surfobjhandle,'zdata'))));
set(surfobjhandle,'cdata',colordata);
however, this way the surface is not visible anymore with the viewpoint set to [0 0 1]. it only appears setting a different viewpoint which is not what i want. why is this?

  댓글 수: 4

표시 이전 댓글 수: 1
Friedrich
Friedrich 29 Aug 2012
Most likely a rendering problem. Try running
opengl neverselect
before running your code. Or manually change the renderer to painters or zbuffer.
Peter
Peter 29 Aug 2012
i'm puzzled: it's almost 3 weeks after i posted the question and i'm not able to reproduce the problem anymore... the code i posted works just fine now.
Jan
Jan 29 Aug 2012
@Peter: If you had posted the test data I've asked for, the problem would have been solved faster, perhaps.

댓글을 달려면 로그인하십시오.

답변(1개)

Kevin Moerman
Kevin Moerman 29 Aug 2012
This example is probably equivalent to what you want:
[X,Y,Z]=peaks(25); figure; surf(X,Y,zeros(size(Z)),Z) ; view(3); axis vis3d;
Perhaps you loose your plot because of axis tight? That sometimes crops too tightly. Also have a look at using the pcolor and imagesc commands instead.
Kevin

  댓글 수: 0

댓글을 달려면 로그인하십시오.

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!

Translated by