MATLAB Answers

Compile error on Simulink with Arduino Due

조회 수: 8(최근 30일)
Useok
Useok 29 May 2014
편집: Walter Roberson 14 Jul 2016
Hello.
Recently, Mathworks released support package for Arduino Due with simulink 2014a.
I tried to compile with simulink 2014a and there was an compile error regarding 'arm-none-eabi-gcc.exe'.
I cannot figure out the reason of that compile error
I tried it on other computers but it shows same error except one.
Is there any guy suffer from this problem? or is there any solutions?
Diagnostic viewer of Matlab shows this:
------------------------------------------------------------------
"Code Generation"
The call to realtime_make_rtw_hook, during the after_make hook generated the following error:
The build failed with the following message:
"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/tools/g++_arm_none_eabi/bin/arm-none-eabi-gcc" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino/include" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino/blocks/sfcn/include" -I"C:/Users/biorobotics/Documents/MATLAB/arduinodue_gettingstarted_rtt" -I"C:/Users/biorobotics/Documents/MATLAB" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduinodue/arduinoduedemos" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/extern/include" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/simulink/include" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/rtw/c/src" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/rtw/c/src/ext_mode/common" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/rtw/c/ert" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/system/libsam" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/system/CMSIS/CMSIS/Include" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/system/CMSIS/Device/ATMEL" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/cores/arduino" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/cores/arduino/USB" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/variants/arduino_due_x" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/libraries/Servo/src" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/libraries/Servo/arch/sam" -c -g -Os -w -ffunction-sections -fdata-sections -nostdlib --param max-inline-insns-single=500 -fno-rtti -fno-exceptions -mcpu=cortex-m3 -mthumb -I. -D"MODEL=arduinodue_gettingstarted" -D"NUMST=1" -D"NCSTATES=0" -D"HAVESTDIO=" -D"ONESTEPFCN=0" -D"TERMFCN=1" -D"MAT_FILE=0" -D"MULTI_INSTANCE_CODE=0" -D"INTEGER_CODE=0" -D"MT=0" -D"CLASSIC_INTERFACE=0" -D"ALLOCATIONFCN=0" -D"TID01EQ=0" -D"printf=iprintf" -D"F_CPU=84000000" -D"_RUNONTARGETHARDWARE_BUILD_=" -D"_ROTH_DUE_=" -D"ARDUINO=154" -D"ARDUINO_SAM_DUE=" -D"ARDUINO_ARCH_SAM=" -D"__SAM3X8E__=" -D"USB_PID=0x003e" -D"USB_VID=0x2341" -D"USBCON=" -D"_RTT_NUMSERVOS_=0" ./IPAddress.cpp ./Print.cpp ./Reset.cpp ./RingBuffer.cpp ./Stream.cpp ./UARTClass.cpp ./USARTClass.cpp ./CDC.cpp ./HID.cpp ./USBCore.cpp ./WInterrupts.c ./WMath.cpp ./WString.cpp ./cortex_handlers.c ./cxxabi-compat.cpp ./hooks.c ./iar_calls_sam3.c ./itoa.c ./syscalls_sam3.c ./wiring.c ./wiring_analog.c ./wiring_digital.c ./wiring_pulse.cpp ./wiring_shift.c ./variant.cpp ./io_wrappers.cpp ./arduinodue_gettingstarted.c ./arduinodue_gettingstarted_data.c ./ert_main.c
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information.
cs-make: *** [IPAddress.o] Error 255
The build process will terminate as a result.
The build failed with the following message: "C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/tools/g++_arm_none_eabi/bin/arm-none-eabi-gcc" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino/include" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino/blocks/sfcn/include" -I"C:/Users/biorobotics/Documents/MATLAB/arduinodue_gettingstarted_rtt" -I"C:/Users/biorobotics/Documents/MATLAB" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduinodue/arduinoduedemos" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/extern/include" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/simulink/include" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/rtw/c/src" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/rtw/c/src/ext_mode/common" -I"C:/Program Files/MATLAB/R2014a/rtw/c/ert" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/system/libsam" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/system/CMSIS/CMSIS/Include" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/system/CMSIS/Device/ATMEL" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/cores/arduino" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/cores/arduino/USB" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/hardware/arduino/sam/variants/arduino_due_x" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/libraries/Servo/src" -I"C:/MATLAB/SupportPackages/R2014a/arduino-1.5.4/libraries/Servo/arch/sam" -c -g -Os -w -ffunction-sections -fdata-sections -nostdlib --param max-inline-insns-single=500 -fno-rtti -fno-exceptions -mcpu=cortex-m3 -mthumb -I. -D"MODEL=arduinodue_gettingstarted" -D"NUMST=1" -D"NCSTATES=0" -D"HAVESTDIO=" -D"ONESTEPFCN=0" -D"TERMFCN=1" -D"MAT_FILE=0" -D"MULTI_INSTANCE_CODE=0" -D"INTEGER_CODE=0" -D"MT=0" -D"CLASSIC_INTERFACE=0" -D"ALLOCATIONFCN=0" -D"TID01EQ=0" -D"printf=iprintf" -D"F_CPU=84000000" -D"_RUNONTARGETHARDWARE_BUILD_=" -D"_ROTH_DUE_=" -D"ARDUINO=154" -D"ARDUINO_SAM_DUE=" -D"ARDUINO_ARCH_SAM=" -D"__SAM3X8E__=" -D"USB_PID=0x003e" -D"USB_VID=0x2341" -D"USBCON=" -D"_RTT_NUMSERVOS_=0" ./IPAddress.cpp ./Print.cpp ./Reset.cpp ./RingBuffer.cpp ./Stream.cpp ./UARTClass.cpp ./USARTClass.cpp ./CDC.cpp ./HID.cpp ./USBCore.cpp ./WInterrupts.c ./WMath.cpp ./WString.cpp ./cortex_handlers.c ./cxxabi-compat.cpp ./hooks.c ./iar_calls_sam3.c ./itoa.c ./syscalls_sam3.c ./wiring.c ./wiring_analog.c ./wiring_digital.c ./wiring_pulse.cpp ./wiring_shift.c ./variant.cpp ./io_wrappers.cpp ./arduinodue_gettingstarted.c ./arduinodue_gettingstarted_data.c ./ert_main.c
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information.
cs-make: *** [IPAddress.o] Error 255

  댓글 수: 0

Sign in to comment.

답변(5개)

Sreeram
Sreeram 22 Jul 2014
Hi,
Could you please post the model files if possible and that could be helpful in debugging?
Thanks, Sreeram Mohan

  댓글 수: 0

Sign in to comment.


Liz
Liz 19 Sep 2014
I have the same error. Did anyone figure out how to fix this?

  댓글 수: 0

Sign in to comment.


Markus
Markus 21 Oct 2014
You must have admin rights for
  • installation of matlab
  • installation of the Hardware Support Packages
  • usage of Matlab/Simulink
The usage of the Windows option „run as admin“ is the best way to do that.
This solution has been validated only under Windows 7.

  댓글 수: 2

Markus
Markus 13 Jan 2015
My solution to fix that problem for Windows 7 and Windows 8.1:
  1. User has to have admin rights
  2. Create a new installation folder for Matlab (e.g. C:\MATLAB\R2014a\). Don’t use the Windows standard folders like (e.g. C:\Program Files\... or C:\Program Files (x86)\... )
  3. User has to have full access rights to this folder.
  4. Install Matlab with explicit administration rights
  5. Run Matlab with explicit administration rights and install the support packages
Can someone confirm this solution?
Ömer SAHAN
Ömer SAHAN 21 Jan 2015
I am trying this solution on win 8.1 but I see same error .please help.

Sign in to comment.


Dennis De Matteis
Dennis De Matteis 22 Jan 2015
Hi, i recently had the same problem. Since my computer is in a company's domain network, i can not simply log in as admin. Thus i searched for another solution and got it working by adding the "Run as Admin" compatibility flag to the following executable's:
C:\Program Files\Matlab\R2014b\bin\matlab.exe and C:\MATLAB\SupportPackages\R2014b\arduino-1.5.6-r2\hardware\tools\g++_arm_none_eabi\bin\cs-make.exe
Good Luck!
Dennis

  댓글 수: 3

Ömer SAHAN
Ömer SAHAN 8 Feb 2015
Hi Dennis , I tried but it does not work. I still see the same error screen. Thank you
Essen
Essen 22 May 2015
Nice, this works for me. My OS is win 8.1 with Matlab 2015a. THANK YOU.
mohamad reza mohamadi
mohamad reza mohamadi 14 Jul 2016
Hi , thank you for your help , but i do this and the error still occurs

Sign in to comment.


mohamed abdelwahab
mohamed abdelwahab 22 Mar 2015
I have this issue in win 7 during using arduino due can anyone help me, please?

  댓글 수: 0

Sign in to comment.


Translated by