Asynchronous Machine runs in reverse when no voltage is applied.

조회 수: 1(최근 30일)
Hello.
I use an Asynchronous Machine (SI) in Simulink to control a positioning system. But when I start the simulation the motor runs in reverse even if the voltage is not applied to the stator terminals. It does run in reverse when I connect Tm (including 0). I use present model 15 but whatever model I use it behaves like that. If the input is disconnected the motor is working properly.
  댓글 수: 2
Plamen Ivanov
Plamen Ivanov 2022년 8월 1일
Thanks for your answer.
It is interesting because it does the same thing even when I use tree AC sources. Of Tm is greater the 0 is is always like this.

댓글을 달려면 로그인하십시오.

채택된 답변

Joel Van Sickel
Joel Van Sickel 2022년 8월 8일
The issue is that you are applying a non zero torque to the machine. This is a constant torque which will put a rotational force on your machine regardless of what the AC system voltage is doing. This is expected and appropriate behavior when Tm is non zero. If the input voltage is disconnected, any torque, no matter how small, will spin the motor. You will need to create a more detailed model of when torque is and is not applied externally. The model makes sense at first because the applied voltage is creating a torque greater than the external torque, so it spins the motor as you'd expect, but once the electrical torque is no longer applied, there is only the external mechanical torque of Tm which is spinning the motor.
Regards,
Joel

추가 답변(0개)

제품


릴리스

R2021b

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!

Translated by