Cody

Problem 44753. Lights Out 3 - 5x5, 6 moves

Solution 1952398

Submitted on 29 Sep 2019
This solution is locked. To view this solution, you need to provide a solution of the same size or smaller.

Test Suite

Test Status Code Input and Output
1   Pass
board = [1 0 1 0 1 1 0 1 0 1 0 0 0 0 0 1 0 1 0 1 1 0 1 0 1]; moves = lights_out_3(board); % [1 5 11 15 21 25] b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1345 ------------------ pp = 4 ans = 1674 ------------------ pp = 5 ans = 1750 ------------------ pp = 6 ans = 1667 ------------------ ans = logical 1 moves = 1 11 21 5 15 25

2   Pass
board = [0 0 1 0 0 0 0 1 1 0 1 1 0 1 1 0 1 1 0 0 0 0 1 0 0]; moves = lights_out_3(board); % [4 9 10 16 17 22] b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1465 ------------------ pp = 4 ans = 1571 ------------------ pp = 5 ans = 1781 ------------------ pp = 6 ans = 1898 ------------------ ans = logical 1 moves = 9 4 10 17 16 22

3   Fail
board = [0 1 0 1 0 1 0 0 0 1 1 1 0 1 1 1 0 0 0 1 0 1 0 1 0]; moves = lights_out_3(board); % [7 8 9 17 18 19] b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1424 ------------------ pp = 4 ans = 1552 ------------------ pp = 5 ans = 1681 ------------------ pp = 6 ans = 1910 ------------------ pp = 7 ans = 1981 ------------------ pp = 8 ans = 1937 ------------------ pp = 9 ans = 1990 ------------------ pp = 10 ans = 2011 ------------------ ans = logical 0 moves = 1×0 empty double row vector

Assertion failed.

4   Pass
board = [0 1 1 0 1 0 1 1 0 0 0 0 0 0 1 1 0 1 0 0 1 0 0 0 0]; moves = lights_out_3(board); % [4 8 11 13 17 22] b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1345 ------------------ pp = 4 ans = 1761 ------------------ pp = 5 ans = 1913 ------------------ pp = 6 ans = 1964 ------------------ ans = logical 1 moves = 4 8 13 11 17 22

5   Pass
board = [0 1 1 1 1 1 1 0 1 1 1 0 1 0 0 0 0 0 1 0 0 1 0 1 0]; moves = lights_out_3(board); % [7 8 12 14 15 21] b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1390 ------------------ pp = 4 ans = 1813 ------------------ pp = 5 ans = 1790 ------------------ pp = 6 ans = 1858 ------------------ ans = logical 1 moves = 12 21 7 8 14 15

6   Pass
board = [0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 0 0 1 0 0 0 0 1 0 0 0]; moves = lights_out_3(board); % on your own b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1478 ------------------ pp = 4 ans = 1865 ------------------ pp = 5 ans = 1854 ------------------ pp = 6 ans = 1914 ------------------ ans = logical 1 moves = 9 13 3 2 6 11

7   Pass
board = [0 1 0 0 0 0 1 1 0 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 0 1 1 0 1 0]; moves = lights_out_3(board); b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1412 ------------------ pp = 4 ans = 1720 ------------------ pp = 5 ans = 1767 ------------------ pp = 6 ans = 1813 ------------------ ans = logical 1 moves = 7 23 19 9 3 4

8   Pass
board = [0 0 0 0 0 1 0 0 1 1 1 0 0 0 0 1 0 0 0 1 1 0 1 0 0]; moves = lights_out_3(board); b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1324 ------------------ pp = 4 ans = 1794 ------------------ pp = 5 ans = 1850 ------------------ pp = 6 ans = 1888 ------------------ ans = logical 1 moves = 3 23 18 14 9 5

9   Pass
board = [0 0 0 1 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 1 0 1 1 0 0 0 1 0 0]; moves = lights_out_3(board); b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1403 ------------------ pp = 4 ans = 1737 ------------------ pp = 5 ans = 1797 ------------------ pp = 6 ans = 1903 ------------------ ans = logical 1 moves = 16 14 8 3 6 1

10   Pass
board = [0 1 1 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 1 0 0 0 0 1 0 1 0 0]; moves = lights_out_3(board); b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1412 ------------------ pp = 4 ans = 1715 ------------------ pp = 5 ans = 1781 ------------------ pp = 6 ans = 1764 ------------------ ans = logical 1 moves = 3 6 2 4 10 5

11   Pass
board = [0 1 1 1 0 0 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 1 0 0 1 0 1 1 0 0]; moves = lights_out_3(board); b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1364 ------------------ pp = 4 ans = 1755 ------------------ pp = 5 ans = 1777 ------------------ pp = 6 ans = 1868 ------------------ ans = logical 1 moves = 11 8 9 14 18 23

12   Pass
board = [0 0 0 0 0 1 0 1 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0]; moves = lights_out_3(board); b1 = diag(ones(1,5),0) + diag(ones(1,4),1) + diag(ones(1,4),-1); b2 = eye(5); b3 = zeros(5); b_map = [b1,b2,b3,b3,b3;b2,b1,b2,b3,b3;b3,b2,b1,b2,b3;b3,b3,b2,b1,b2;b3,b3,b3,b2,b1]; for i = 1:numel(moves) board = mod(board + reshape(b_map(moves(i),:),[5,5]),2); %remove semicolon to display progress end assert(sum(abs(board(:)))==0) assert(numel(moves)==6)

pp = 1 ans = 25 ------------------ pp = 2 ans = 300 ------------------ pp = 3 ans = 1536 ------------------ pp = 4 ans = 1916 ------------------ pp = 5 ans = 1887 ------------------ pp = 6 ans = 1887 ------------------ ans = logical 1 moves = 1 6 12 18 24 25